Cafe Tielemans Since 1915

Historische optredens in Café Tielemans 2016-2017
 
APLOUS en LIJN 99 in cafe Tielemans

Ook dit jaar gaat Thea het oude jaar uitzwaaien met puike muziek, Boekelse gezelligheid en een boel ongein.

Lijn 99, afkomstig uit Schaijk en omstreken, mag het bal gaan openen. Deze nog jonge driemansformatie serveert onvervalste rock ’n roll covers van onder Elvis en  Chuck Berry en weet deze af te wisselen met tijdloze songs van Johnny Cash en Bob Dylan.

Als het publiek eenmaal aardig opgewarmd is betreden de mannen van Aplous de arena. In Boekel kunnen ze amper nog onherkenbaar over straat, maar vanavond staan ze toch echt op het muziekpodium aan de Molenstraat. De Boekelse flauwekulrockband van formaat gaat ook vanavond onvervalst schitteren met plaatselijke evergreens als Haal Men Hier Nooit Mer Weg en Is De Soep Al Kloar. Met de klompen vers aangesneden en de riek in de aanslag gaat 2017 op onvergetelijke wijze afgesloten worden, dus wees er op tijd bij op 29 december 2017!


 
Vrijdag 29 december 2017 in café Tielemans, Boekel


One Dollar Quartet

 

 
One Dollar Quartet en Bulldog-LT in cafe Tielemans
ROUTE 605 vist graag overzee, maar weet lokale lekkernijen maar al te zeer te waarderen!

24 Mei presenteert Thea haar eigen idee van een heerlijk lang Hemelvaartweekend.
Uit Volkel heeft ze One Dollar Quintet weten te strikken. Dit viertal, met koeienstront aan de laarzen, weet het zaakje behoorlijk op te zwepen met een klassieke coversound uit de jaren ’60 en ’70 gedrenkt in een ongepolijste rockabilly en vintage stijl.
Aan de andere kant van de Middenpeelweg huizen de mannen van Bulldog – LT. Vanavond aan de goeie kant, weet de band onder bezielende leiding van Piet ‘Pietje’ van Dooren, gegarandeerd de zaak behoorlijk op zijn kop te zetten. Met volvette classic covers van oa Thin Lizzy, The Animals en ZZ Top weet deze band in mum van tijd het brandalarm bij Thea af te doen laten gaan.
 
                                       “Fijne Hemelvaart!”

 
Woensdag 24 mei 2017 in café Tielemans, Boekel


One Dollar Quartet

 
 
50 WATT in cafe Tielemans
Tradities zijn er om in stand te houden, dus trapt het feest in Boekel van onze voormalige Prins Pils altijd al een avond van te voren af.
Tijdens Koningsnacht 2017 een puur Boekels feestje, want met 50 WATT presenteert Prinses Thea een band van eigen bodem.

50 WATT speelt gloeiende rockcovers, soulvolle ballades en tijdloze evergreens.

Onder aanvoering van het puike gitaarspel van Frans “Guitar King” van Dommelen en het engelengeluid van zangeres Esther Donkers wordt een avond gepresenteerd, waar men op het Koninklijke Landgoed De Horsten in Wassenaar alleen maar van kan dromen.
Bier staat koud vanaf 20.30!Woensdag 26 april 2017 in café Tielemans, Boekel

 
 
Church of Cash (USA) in cafe Tielemans
Vorig jaar debuteerde deze Cash coverband uit Minneapolis, Minnesota, op het podium van ROUTE 605 en wegens dat overweldigende succes komt de band maar wat graag opnieuw langs in 2016.
Deze band blinkt uit in hun loyaliteit naar het oude, traditionele geluid van The Man in Black.
Church of Cash schakelt dan ook moeiteloos tussen de rebellie van de Folsom Prison en San Quentin albums, de Sun opnames, rockabilly krakers en de intimiteit en broosheid van de American Recordings reeks.
Deze kerkgangers van Cash honoreren de man, die country, gospel en rockabilly injecteerde met nieuw elan, met grote liefde en diep respect.
“Hallelujah!! Please meet again with The Church of Cash!”

Zaterdag 12 november 2016 in café Tielemans, Boekel

 
 
The Bottom Shelf Bourbon Trio (CAN) in cafe Tielemans
Ergens tussen het eenzame geluid van bluegrass en het rauwe, wanhopige gegrom van de blues ligt de sound van dit trio uit Novia Scotia, Canada,geworteld. Aangelengd met een toefje van jaren ´20 swing en laat jaren ´80 punk heeft The Bottom Shelf Bourbon Trio een geheel eigen visie ontwikkeld op het begrip `rootsmuziek`.
Zo kan het dus zijn dat je vanavond muziek krijgt voorgeschoteld die bestaat uit een onvoorspelbare ontmoeting van Big Bill Broonzy met Doc Watson of een duet van Bob Wills met Gordon Lightfoot.

Zaterdag 15 oktober 2016 in café Tielemans, Boekel


 
 
The Royal Hounds (USA) in cafe Tielemans

Dit drietal uit Las Vegas gaat ongetwijfeld voor vuurwerk zorgen op het podium van ROUTE 605.
In 2013 debuteerden ze met het prima ontvangen In Love With A Zombie, maar The Royal Hounds komen vooral tot hun recht op de planken. Een wervelende R&R show, met acrobatische capriolen op de staande bas, een drumkit in vuur en vlam en een mengeling van rockabilly, surf en roots, maken van een optreden van deze koninklijke honden een ware belevenis en iets van en trip met een rollercoaster. Scott Hinds is de absolute blikvanger van The Royal Hounds die met zang en zijn spel op de slappin’ bass het publiek aardig naar zijn hand weet te zetten.

Zaterdag 13 augustus in café Tielemans, Boekel

 

Meer info: www.theroyalhounds.com

 


~TOT-RIT 2016 ~

Zondag 7 augustus
Start en finish bij Café Tielemans!
Aanvang 11:30 uur


Routekaart TOT-Rit 2016 (pdf - 5,4Mb) klik hier
Routebeschrijving (doc) download hier

Meer info via:
www.facebook.com/TotRit


 
Slim Pickins Bluegrass Band (USA) in cafe Tielemans

Afkomstig uit Chattanooga, Tennessee grossiert deze vijfmansformatie in energieke en plezierig klinkende bluegrass.
De prachtige vocalen, de jankende banjo en de opzwepende vioolklanken stuwen de muziek van al die groten uit het bluegrassidioom naar grote hoogte. Tegelijkertijd weet dit gezelschap de bluegrass van nieuwe impulsen te voorzien door geraffineerde songwriter talenten en gewaagde lyrics.


Zaterdag 14 mei in café Tielemans, Boekel


Meer info: www.slimpickinsbluegrass.com

 
John Clifton (USA) in cafe Tielemans
Het is min of meer een aardige traditie dat tijdens Koningsnacht een verrassend optreden plaatsvindt op het immer dampende rootspodium van ROUTE 605.
Dit jaar wel een heel bijzondere gast, want niemand minder dan John Clifton uit Fresno, California, zal het podium betreden met zijn Europese begeleidingsband.
Deze virtuoos op harp en gitaar en tevens behept met een goddelijke bluesstem deelde het podium met sterren als BB King, John Mayall en Huey Lewis en maakt, samen met zijn broer Bill, deel uit van de legendarische westcoast formatie The MoFo Party Band met welke hij op alle grote festivals in zowel de VS als Europa furore maakt.
Onlangs bracht hij als solo artiest een album uit op het prestigieuze Rip Cat Records met als titel Let Yourself Go en met bijdragen van grootheden als Kid Ramos en Rusty Zinn.
John Clifton schotelt het publiek een puike potpourri voor van drassige westcoast swing, jaren ´50 R&B en hard hittin´ blues.
Deze show valt niet te missen en let op: het dak gaat er gegarandeerd weer vanaf!

Dinsdag 26 april in café Tielemans, Boekel


 

 
The Give 'Em Hell Boys (Can) in cafe Tielemans

Waarom wordt de muziek van mensen als Johnny Cash en Hank Williams nog altijd hoog gewaardeerd? Het antwoord op deze vraag vormde de basis voor het ontstaan van The Give 'Em Hell Boys uit Edmonton, Canada.
De tijdsloosheid van Hank en Johnny reflecteert in het vuur van de muziek van deze country rebellen.
Smeuïge ballades, uit de bocht vliegende outlaw country en bluegrass met spierballen vormt de hoofdmoot van deze doldwaze formatie die je bij de ballen grijpt om vervolgens voor een tijd niet meer los te laten.

´Let´s Give´M Hell, Boys`


 

 

Zaterdag 9 april in café Tielemans, Boekel


Meer info: www.giveemhellboys.com


 
Deuce Coupe (USA) in cafe Tielemans

In 2012 stonden ze al op het podium van ROUTE 605 en bliezen ze zowat het dak van Thea´s kroeg eraf, als ware het een ontembare rockabilly orkaan uit Texas.
Deuce Coupe maakte faam in datzelfde jaar met het uitstekend ontvangen album Hot Rod Mama en de single HOT bracht elke stijve hark tot uitzinnige danspasjes.
Vanavond opnieuw te bewonderen in Thea´s saloon met daverende rockabilly en stevige swing.

Zaterdag 12 maart in café Tielemans, Boekel


Meer info: Deuce Coupe

 Casey James Prestwood and The Burning Angels (USA)

Ooit is het hier allemaal om begonnen op ROUTE 605; Country met een lach en een traan, Amerikaanse volksmuziek op zijn best. Thea is dan ook wat maar blij om Casey James Prestwood eindelijk op de planken te hebben. Deze zanger/gitarist zingt en speelt als een klassieke crooner in de stijl van Gram Parson en Hank Williams. Onlangs wist hij nog een nominatie in de wacht te slepen voor de prestigieuze Ameripolitan Music Awards .
Het wordt schuifelen en swingen op deze zaterdag met een onnavolgbare, maar fascinerende mix van outlaw country, western swing en onvervalste honky tonk.

`Hey girl, Won´t You Ride In My Little Red Wagon!`

Zaterdag 16 januari 2016 in café Tielemans, Boekel


Meer info: www.caseyjamesprestwood.com

Historische optredens in Café Tielemans

2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015THUIS | AGENDA | VROEGER | INFO | LINKS | CONTACT

© 2018  Tekst: Ferenc Koolen