Cafe Tielemans Since 1915Oprichters van het café , Dorus en Miet Tielemans


Dochter Thea zet de traditie voort

bennyjolinckHistorische optredens in Café Tielemans 2014

2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016

 
 

Hank the Knife & The Silver Cadillacs in café Tielemans

18 december aanstaande belooft bij voorbaat een legendarische avond op ROUTE 605 te worden. Niemand minder dan de levende legende, icoon van de rock ’n roll der Lage Landen, Hank The Knife zal dan het podium betreden in Boekel.

Hij maakte furore in de jaren ’70 met nog altijd urgente hits als Guitar King en Stan The Gunman en beleefde hoogtepunten in oa Duitsland, België en Brazilië.
Afkomstig uit de al even tot de verbeelding sprekende band Long Tall Ernie and the Shakers richtte Henk Bruysten in ’74 zijn eigen band op onder de naam Hank The Knife & The Jets. De eerste single, Guitar King, werd direct een groot succes met een tweede plaats in de Nederlandse Top 40 als gevolg. Een succes dat nog groter werd met een nummer 1hit notering in diezelfde Top 40 met Stan The Gunman.

hankNaast The Jets, speelt Hank sinds 2000 in de rock ’n roll formatie The Silver Cadillacs.
De laatste jaren kent Hank op het persoonlijke vlak behoorlijk wat tegenvallers, maar zijn muziek blijft spring en springlevend. Een avond muziekgeschiedenis dus in de dampende en zwoele honky tonk van Thea, een avond die je absoluut niet mag missen!!

18 december in café Tielemans, Boekel
Aanvang: 21.00 uur   Entree: 10 Euro (inclusief 1 borrel en een hapje)

knife 
 


El Drifte and his Restless Hearts(USA) in café Tielemans

Met El Drifte en zijn rusteloze harten maakt de country een razende comeback op het podium van ROUTE 605. Hij groeide op in de donkere bossen van Minnesota, raakte in de ban van de punk en r&r, maar de wortels van de traditionele country en honky tonk bleken sterker. Hij belandde in het mekka van de Amerikaanse rootsmuziek, Austin, Texas, waar zijn liefde voor de Amerikaanse volksmuziek eindelijk tot wasdom kwam.
Hij keerde in 2003 terug naar Minneapolis waar hij zich ontpopte als een volleerd liedjessmid in de traditie van grootheden als Johnny Cash, Buck Owens en Gram Parsons. Zijn geestige lyriek en pakkende melodieën zijn een lust voor het oor en hij combineert moeiteloos een hartbrekende ballade met een stompende honky tonk beat.
Op 4 december vindt de kick off plaats van zijn Europese toer welke je gegarandeerd mee zal nemen naar de woestijn van Texas of de weelderige vlaktes van Bakersfield.

                              ‘Don’t miss this amazing Honky Tonk Show’ 

Donderdag 4 december in café Tielemans, Boekel

Aanvang: 21.00 uur
Entree: gratis
Meer info: www.eldrifte.com

 

The Barnstompers in café Tielemans

the barnstompers

Ze zijn misschien wel het best bewaarde geheim van de Nederlandse rockabilly en honky tonk scene, feit is wel dat The Barnstompers sinds 1991 naam en faam hebben opgebouwd in zowel binnen- als buitenland. Ze traden succesvol op tijdens het prestigieuze festival Viva Las Vegas en waren al de sidekick van onder andere Rosie Flores en Big Sandy & His Flyrite Boys

Hun aanstekelijke muziek is gebaseerd op de laten jaren ’40, begin jaren ’50 razend populaire country-boogie, western swing en rockabilly. De goede verstaander weet dan genoeg; dat wordt swingen en zweten voor het podium van ROUTE 605.

Al jaren op de bucket list van het Boekelse rootspodium, nu eindelijk is het dan zover:

“Let’s roll with The Barnstompers”Zaterdag 1 november in café Tielemans, Boekel

Meer info: www.barnstompers.com

 

Rock ‘n Roll Circus  in café Tielemans

Ze waren al eerder op bezoek bij ROUTE 605 en met heel veel succes.
Tijd voor een reprise dus.
Rock ’n Roll Circus is genoemd naar een bijzonder filmproject van Mick Jagger eind jaren ’60 met muziek van muzikale vrienden van The Rolling Stones, gebracht in een circussetting.
De band uit Eindhoven, met oa Björn van der Doelen in de gelederen, heeft alles in zich om de beste Stones coverband allertijden genoemd te worden.
Met een energiek retro perspectief worden de Stones nummers uit de experimentele jaren ’60 met veel blues en rock eer aangedaan, evenals de meer ruigere R&R uit de jaren ’70. Een veelbelovende combinatie van flowerrock en vurige R&R dus die zo typerend en richtinggevend was voor de geschiedenis van de popmuziek.

It's only rock and roll but we like it!

 

Zaterdag 11 oktober in café Tielemans, Boekelwww.rocknroll-circus.nl

 


THE LITTLE FULLER BAND (USA) in café Tielemans


Afkomstig uit de westelijke hellingen van het Sierra Nevada Mountains gebergte in Noord-Californië brengt deze vierkoppige band een verfrissende en verrassende variatie op folk en bluegrass.

Met een galm van oude country, zigeunermuziek en folk wordt hun folkgrass opgesierd met invloeden uit de punk en R&R.
In de VS hebben ze inmiddels drie cd’s uitgebracht en kent de band een moordend tourschema.
Nu steken ze voor de eerste keer de grote plas over en is Europa aan de beurt om kennis te maken met deze enthousiaste en energieke band met in hun repertoire zowel eigen werk als covers van oa The Band, Ralph Stanley en Bill Monroe.

 
Zaterdag 27 september in café Tielemans, BoekelMeer info: www.littlefullerband.com

   
 
 

 

 


Zondag 3 Augustus T.O.T. RIT 2014
in café Tielemans, Boekel

Aanvang 11:00 uur

Dale_Watson

Met Boekel Kermis vindt de 701ste editie van de Tour Open Trekker Rit plaats.
Honderden tractoren trekken op zondag 3 augustus door het mooie landschap
van Boekel, Gemert, de Mortel, de Rips, Elsendorp en Venhorst


"Routekaart"

Klik op afbeelding hierboven voor grotere "Routekaart"


 
 


ROOTS ON 605 PARTY

5 jaar geleden maakte Thea, middels een reis naar Texas, kennis met het Wilde Westen en het Wilde Westen met Thea. Enkele maanden later was ROUTE 605 geboren; een podium voor pure rootsmuziek met het vizier op de USA.

Afgelopen vijf jaar trok een keur van artiesten langs de Molenstraat en werd Boekel een heuse vrijplaats voor eenzame cowboys en desperate cowgirls.

Nu in 2014 viert ROUTE 605 zijn eerste jubileum en pakt met een avondvullend programma eens stevig uit.

Het spektakel wordt geopend onder het afdak door James Hunnicutt uit Washington State. Hij is een singer-songwriter met pure liedjes in zijn hart, gebracht in een eigenzinnige stijl met invloeden van  country en metal. Hij wordt geïnspireerd door het leven, de dood,  de liefde en verslaving en in zijn muziek zijn sporen terug te vinden van zowel Angus Young (AC/DC) als van Elvis Presley.

De avond gaat binnen verder met een optreden van The Dinosaur Truckers uit Duitsland. Alhoewel hun muziek diep geworteld is in de Amerikaanse traditie geven deze truckers eens flink gas met speedup bluegrass, punk, rockabilly en zelfs mariachi. Met deze duivelse mix zal het de ideale opwarmer blijken voor de absolute hoofdact van deze avond: 
Jayke Orvis And The Broken Band. Afkomstig uit Milwaukee, Wisconsin maakte Orvis furore als founding father  van .357 Stringband.  Met zijn onnavolgbare stijl op mandoline was hij jarenlang het gezicht van deze grootse underground band.  Nu speelt hij sinds 2010 met zijn eigen Broken Band.  Jayke Orvis kwam vorig jaar met zijn uitstekend ontvangen Bless This Mess cd op de proppen en huisvest een keur van gloedvolle covers en eigen werk. Eigen werk wat kan worden getypeerd als een waanzinnige muzikale ontmoeting van Hank Williams, Doc Watson en Ralph Stanley.De avond wordt gecompleteerd door vertoning van uniek beeldmateriaal, verzameld in de afgelopen 5 jaar van ROUTE 605. Let ook op de vervroegde aanvangstijd en de mogelijkheden voor een all inclusive  prijs voor a lot of booze, food and fun!!

Donderdag 19 juni in café Tielemans, Boekel
 

Jayke Orvis & The Broken Band - West Wind
The DINOSAUR TRUCKERS

Meer info op: 

www.broken-band.com/bio.html

www.dinosaurtruckers.de

 www.jameshunnicutt.com

 

 

Jambalaya Moonshine

 

Boekel’s trots Jambalaya Moonshine gaat spelen op het rootspodium van ROUTE 605! De band brengt een energieke mix van rocking rolling boogie en swinging blues, oftewel Creedence meets Stevie Ray Vaughan of een Jerry Lee Lewis die het aanlegt met Joe Cocker. Maar de band heeft inmiddels eigen werk aan het repertoire toegevoegd, een goede reden om ze eens op dit podium te laten spelen.
Hot energy orgel, de donkeren moerasvocalen van de zanger en kras gitaarwerk maken van een optreden van deze band een waar feest.
Ditmaal op de woensdagavond voor het lange Hemelvaartweekend.


Woensdag 28 mei in café Tielemans in Boekel

Robert den Hartigh verzorgt het voorprogramma van Jambalaya Moonshine!
Robert den Hartigh (1976) speelt sinds 1993 roots, folk en countryblues, afgewisseld met traditioneel getint eigen werk. Hij vertolkt en haalt inspiratie uit de Mississippi Deltablues en traditionele Amerikaans rootsmuziek. Naast de Blues- en rootsmusic speelt Robert af en toe een folktraditional of hillbillysong uit het diepe zuiden van Amerika. Robert begeleidt zichzelf op steelguitar, mandola, akoestisch gitaar en trekharmonica.

robertdenhartigh 

Bennie Jolink en Jan Wilm Tolkamp in café Tielemans

"Jij hebt helemaal geen hobby's, jij doet alles altijd even fanatiek" voegde de lieftallige echtgenote Bennie Jolink toe. Ze had het over de jacht, waar dhr Jolink de hele herfst en winter vrij druk mee was. Hij mompelde als antwoord dat jacht ook geen hobby was, maar iets waar je mee geboren wordt en dus in je genen zit. En 10.000 jaar geleden in de genen van alle mannen . En dus maakte Jolink, samen met stropersmaat Tolkamp, in 2010 een cd als ode aan de jacht. (Hubertus & Diana) En soms, heel soms doet het duo jachtgezelschappen aan zoals deze avond aan de ROUTE 605. Een intiem en uniek luisterconcert waarbij stilte, net zoals bij de jacht, een groot gemeengoed is. Geluisterd moet er worden, naar wonderschone liedjes als Gruun Gruun Voederbietel en 2 Reebruine Ogen. Van sappige meedeiners dus tot tranentrekkende schuifelaars, het gaat allemaal voorbij komen.

Om met de woorden van Jolink te spreken: “Jagen is Nuttig, Noodzakelijk en Normaal”.

Donderdag 3 april in café Tielemans in Boekel

!!! UITVERKOCHT !!!

 

Aanvang: 21.00 uur
Entree: 25 Euro (incl borrel en jachtig hapje)

Het voorprogramma wordt verzorgd door
Elco v/d Weitering!


The Jolenes (UK) in café Tielemans

Zo’n twee jaar geleden waren deze chicas ook al te zien op het podium van ROUTE 605 en lieten ze het publiek vol verbazing achter. Wat een show!
Deze band is in London momenteel razend populair met hun fabelachtige zangharmonieën en virtuoze vertaling van bluegrass, gecombineerd echter met een fraaie, vintage rockabilly sound uit de jaren ’50 en ’60. Verzameld rond een enkele microfoon, maar met banjo, bas, fiddle en countrygitaar, worden klassiekers en eigen nummers gebracht in een uitermate ontspannen sfeertje.

“Let’s Do Some Rockin’”

Zaterdag 25 januari jl. in café Tielemans, Boekel

Video YouTube:


Aanvang: 21.00 uur - GRATIS EntreeDef Americans in café Tielemans

Waar gedijt de echo van het geluid van Johnny Cash het allerbest? Juist ja, in de typische en inmiddels bekende sfeer van Thea’s saloon aan ROUTE 605!

De heren van Def Americans gaven met de Johnny Cash & The Tennessee Three Sun Sessions een even bijzondere als intieme ode aan deze sound en periode uit de carrière van Cash. Er zullen vooral klassiekers gespeeld worden die verschenen zijn op het Sun Records platenlabel, aangevuld met later uitgebracht materiaal in dezelfde kenmerkende stijl.

Zaterdag 11 januari in café Tielemans
UITVERKOCHT!!!!

Een swingende demonstratie van
de “boom chicka boom” sound in zijn meest pure vorm.

Historische optredens in Café Tielemans

2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016THUIS | AGENDA | VROEGER | INFO | LINKS | CONTACT

© 2017  Tekst: Ferenc Koolen