Historische optredens in Café Tielemans 2013

2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016

JPK BAND (NL) in café Tielemans

ROUTE 605 maakt een uitstapje, op veler verzoek, naar de blues en haalt een band van wel heel dicht bij huis.
De driemanformatie JPK Band uit Veghel werd in 2000 geformeerd door Jan Pieter Kuijten en maakte in de regio al snel naam met een geheel eigen stijl van rauwe rock en blues. De JPK band is een band die zich presenteert als een ware tornado die je nadien, geheel tevreden gesteld, achterlaat na een fantastische en energieke show.
Met eigen interpretaties van oa Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix en Johnny Winter zet de band een bluesact neer die je het beste kunt beschrijven als Blues met Ballen.

“The Blues is Back in Boekel”

Zaterdag 21 december in café Tielemans, Boekel

Rockin' Ryan and The Real Goners (USA) in café Tielemans

Geboren in de heuvels van North Carolina en tegenwoordig residerend in Hollywood, California brengt Rockin‘ Ryan al tijden lang zijn eigen sound voort. In de VS is hij een soort van cult figuur want met zijn gruizige, zelfs macabere en obscure stem betreedt hij een pad in de rockabilly dat niet alledaags is. Beïnvloedt door de sixties sound en de traditionele R&R zet Ryan een geheel eigen sfeer neer door zijn muziek vet in te smeren met ingrediënten van surf, country en Billy. Een duivels mengsel is het resultaat waarbij een wedergeboorte ontstaat van JR Cash met The Cramps of van Dick Dale met The Meteors.


“ ROUTE 605 gaat los zo net voor de kerst!! ”

Donderdag 19 december in café Tielemans, Boekel

Meer info: www.reverbnation.com/rockinryanandtherealgoners

Barnyard Stompers (USA) in café Tielemans

ROUTE 605 gaat op 2 nov aanstaande weer een enerverende avond tegemoet. Barnyard Stompers uit San Antonio, Texas komt op bezoek en dit duo, bestaande uit Casey Miller (gitaar/zang) en Megan ‘Gogo’ Wise op percussie, weet hoe het spel gespeeld wordt. Deze twee gunslingers hebben een geheel eigen subgenre geïntroduceerd en noemen het Backwoods Twang: een zompige redneck mix van Outlaw Country, Texas Stomp, Blues, Rockabilly and Dark Hillbilly.

Ze bestaan inmiddels bijna anderhalf jaar en na hun debuut plaat The Way-Gone, Wild and Rockin' Sounds of Barnyard Stompers, kwam in april het vervolg uit: Outlaws with Chainsaws. Iedereen die de moeite neemt deze juweeltjes te beluisteren beseft dan dat in de muziek van Barnyard Stompers de geesten huizen van legendes als JR Cash, Bukka White, Roy Rogers en Blind Willie McTell.

“Hey There, There’s A Devil On My Shoulder”

Zaterdag 2 november in café Tielemans, BoekelAls voorprogramma: MOOON uit Aarle Rixtel. Deze band speelt overstuurde rock ’n roll, hier een daar geïnjecteerd met een shotje punk en garage rock.

Meer info op:
www.barnyardstompers.com


Voodoo Swing (USA) in café Tielemans
Donderdag 22 augustus in café Tielemans, te Boekel

Voodoo Swing uit Phoenix, Arizona, “The Hottest Rockabilly Band from The Southwest”, was twee jaar geleden een van de grote revelaties van het ROUTE 605 seizoen. Met hun hard-edged rockabilly sound die het midden houdt tussen het geluid van The Stray Cats en dat van Reverend Horton Heat heeft dit trio al menig hart gestolen van rockabilly hardcore fans. Nu komen ze opnieuw naar Europa en kan een bezoek aan Route 605 natuurlijk niet ontbreken.


Donderdag 22 augustus
in café Tielemans


Meer info:www.voodooswing.net
www.myspace.com/voodooswingin/music

The Rumblejetts (USA) in café Tielemans

Vorig jaar wisten ze ROUTE 605 al in te pakken en dus kwamen deze gasten uit Kansas City, maar al te graag weer een borrel drinken in Thea’s honky tonk.
The Rumblejetts spelen al ruim een decennium lang onvervalste rock&roll met snerpende drums, felle gitaarlijnen en pompende basritmes. Bedenk daarbij dat ze hun inspiratie halen uit de vroege rockabilly periode en dus weet de liefhebber genoeg. Ook worden uitstapjes naar speedcountry en psychobilly absoluut niet vermeden.

“Let’s Have A Big Party at Thea’s Place!!!!”

Meer info op: www.reverbnation.com/rumblejetts

Donderdag 18 juli in café Tielemans, te Boekel

Donderdag 16 mei in café Tielemans, te Boekel
Screamin’ Rebel Angels (USA) in café Tielemans

Ze wordt de “The Queen Bee of the Rockabilly East Coast” genoemd; de extravagante en uitgesproken zangeres en pin-up van het combo The Screamin’ Rebel Angels uit New York City. Maar eigenlijk wordt Laura Rebel met deze typering ernstig tekort gedaan.
The Screamin’ Rebel Angels hebben hun muzikale basis in de jaren ’50 R&R, country en rockabilly maar weten deze met een razende inventiviteit op te poken met jaren ’70 en ’80 glamrock, punk, new wave en psychobilly.

Wars van alle conventies spot Rebel met de ongeschreven wetten van de muziek en weet een geheel eigen geluid te creëren dat het midden houdt tussen een vrijage van Elvis met Blondie of Wanda Jackson met The Cramps. Met het gaspedaal diep ingedrukt daalde deze avond het stof neer van al die potten en pannen van het plafond in dé saloon van ROUTE 605.

Video:
Right to Wrong
Brand New Cadillac
Evil kinda Girl


Theatrix Night 2013 Powered by Route 605

Dit jaar de allerlaatste Theatrix Night, want volgend jaar is het natuurlijk tijd voor het Alexanderbal.
Voorafgaand aan de dag waarop Beatrix achter de geraniums verdwijnt en de voormalige Prins Pils de troon bestijgt gaat Boekel nog eens ongekend uit het dak met Queen Thea als stralend middelpunt in de saloon die weer voor een avond Oranje zal kleuren.

Filthy Still (USA) uit Providence, Rhode Island speelt een gemene mengeling van folk, punk en hard killing bluegrass ingezaaid in een stevig bed van klassieke rock. Geen jongens dus om met zachte handjes beet te pakken en gevaarlijk bewapend met banjo, mandoline, wasbord, drums en een staande bas. Een band die het absoluut in zich heeft om ROUTE 605 tot een laaiende hooischuur om te bouwen.

Website Filthy Still

Net bekomen van de schrik zet Tio Gringo uit Breda er nog een tandje bij. Met old fashioned country in de stijl van Johnny Cash en de jonge Hank III, maar genadeloos op dronk gebracht met een shotje psychobilly, metal en ronkende R&R gaat dit vijftal vlijtig uit de bocht vliegen. Country Trash van de allerbovenste plank, afgevuurd in een weergaloos tempo en in een slagregen van ranzige riffs. Beatrix gaat gegarandeerd spijt krijgen van haar troonsafstand, zo te gek gaat deze laatste koninginnenacht worden.
Houdt de website vooral in de gaten want het zou zo maar kunnen zijn dat de line up van deze niet te missen avond nog voor een verrassing gaat zorgen.

Theatrix Night 2013

Maandag 29 april in café Tielemans, te Boekel
Aanvang: 21.00 uur - Entree: 5 EuroThe Catsmokes (BE) in café Tielemans

Ze waren al twee maal eerder te bewonderen op het podium van ROUTE 605, maar deze sympathieke Belgen komen maar al te graag weer richting Boekel. Met een vuig, maar onmiskenbaar heet brouwsel van country, R&r en rockabilly weten ze met enkele sets van eigen nummers en legendarische covers de tent op zijn grondvesten te laten trillen.

“Shine those boots and saddle the mustangs ... here’s coming The Catsmokes,
from Averbode, Flemish Brabant Belgium”

Webpage
www.reverbnation.com/thecatsmokes

Zaterdag 30 maart in café Tielemans, te Boekel
Aanvang: 21.00 uur - GRATIS Entree

WC Experience met een Akoestische show
UITVERKOCHT

Alweer 23 jaar timmeren zij aan de weg, als één van de bekendste dialectbands van Nederland. WC Experience. Eind 2009 mochten zij vol trots de prijs "Beste dialectband van Nederland" in ontvangst nemen. Zelf noemen zij hun genre 'Rock 'n Loll'. Een term die inmiddels meerdere bands bezigen maar die eigenlijk maar bij één band goed past: bij WC Experience.

Zij begonnen met schrijven van onzinteksten op bestaande nummers. In deze periode werden zij 'ontdekt' door Jack Spijkerman, en daardoor kon heel Nederland kennis maken met de Brabo-rock van het van origine Raamsdonksveerse vijftal. Inmiddels zijn er reeds 12 albums verschenen en enkele DVD's. Van de albums gingen er vanaf 1993 zo'n 175.000 over de toonbank. De laatste jaren weet de band ook steeds meer hun eigen werk te integreren in de show, en dit lukt vrij aardig. De hit "Maag ik hier rooke?!" is daar 'n mooi voorbeeld van, en zo zijn er nog tientallen nummers te noemen die uit het brein van Patrick Marcelissen en René van Rooij ontsprongen.

Een show van WC Experience is alsof je door 'n bulldozer van licht, geluid en show wordt overreden. WC Experience is dus meer dan 5 muzikanten. Het is 'n compleet muziekcircus.

Meer info: www.wcexperience.nl

Zondag 17 maart in café Tielemans, te BoekelThe Phantom Shakers (USA) in café Tielemans

Ze beweegt zich als een kat op het podium, ze kan zowel zwoel als vadsig ruig zingen met een stem zijdezacht of dan weer ongepolijst vurig. Maar vooral is Ellen Mae het onwrikbare boegbeeld van de vierkoppige rockabilly formatie The Phantom Shakers, uit Detroit, Michigan.

Mark Longsdorf (gitaar) is al jaren het gezicht van de Detroit rockabilly scene en samen met "Detroit's First Lady of Rockabilly" Ellen Mae vond hij het tijd worden voor een uppercut aan het wat gezapige muziekwereldje in Motor City.

Ze brengen een weergaloze show, versierd met old style rockabilly, swing en een vette hap rock&roll. Pas nog waren ze een van de blikvangers tijdens het prestigieuze Viva Las Vegas festival.

Meer info:
www.reverbnation.com/thephantomshakers

YouTube Video:
I'm Ready
Detroit Girl song
I've Been Everywhere


Donderdag 17 jan 2013 in café Tielemans, te Boekel


Historische optredens in Caf é Tielemans

2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016THUIS | AGENDA | VROEGER | INFO | LINKS | CONTACT

© 2018  Tekst: Ferenc Koolen