Historische optredens in Café Tielemans 2012

2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016

 

Deuce Coupe (USA) in café Tielemans

Deuce Coupe uit Austin, Texas is de rockabilly formatie rond zanger en bassist Kevin Fox. Samen met Justin Moore (gtr) en Adam Berlin op drums heeft hij met Deuce Coupe hoog energetische Texas Rockabilly op het menu staan. Scherp, snel en doeltreffend en tevens met een nieuwe plaat op hun CV. Hot Rod Mama wordt in Europa uitgebracht op het prestigieuze Rhythm Bomb Records en gaat vergezeld met een tour door Europa.

ROUTE 605 is altijd blij met gasten uit Austin, Texas:
“So, Swing The Door Wide Open!!!!!”Donderdag 13 december 2012 in café Tielemans, Boekel

Izzy and the Kesstronics (USA) in café Tielemans

Twee jaar geleden bracht dit viertal uit New York al een bezoek
aan ROUTE 605 en als zo vaak komen ook deze gasten maar al
te graag weer terug naarThea’s live Music bar.

Gestart als begeleidingsband van hillbilly legende Wayne Hancock zijn de Kesstronics inmiddels uitgegroeid tot een waanzinnige live act met in de hoofdrol Izzy Zaidman als leadgitarist in een set up die zindert van spanning door de fijne mix van authentieke rockabilly, western swing en een smaakvol toefje surf. Als Joe Wilson dan ook nog eens los gaat op zijn sax is het feest al helemaal niet meer in de hand te houden.

Dance, Baby, Dance!!!!!”

Donderdag 22 november in café Tielemans, Boekel


Meer info:
www.myspace.com/izzyandthekesstronics


Pat Roberts and The Heymakers (USA) in café Tielemans

Iedereen die roots muziek een warm hart toedraagt zal de bijdrage van Pat Roberts and The Heymakers uit Phoenix, Arizona zeker weten te waarderen. Zijn muziek, bloedmooi op plaat gezet met Lonesome and Blue, is een muzikale trip door de geschiedenis van de rockabilly en honky tonk. De twang van Roy Orbison, de licks van Presley en de countrysnik van Hank Williams, dit trio heeft het allemaal in het DNA zitten en imponeert met eigen werk en legendarische covers.

You Honk, They‘ll Tonk,They Croon, You‘ll Swoon”


Donderdag 18 oktober in café Tielemans, Boekel


Cafe Tielemans presenteert: “ROK & LOL”

Zaterdag 29 sept organiseerde café Tielemans “ROK & LOL”, een avondje muziek in een luchtige, maar oh zo gezellige sfeer. Muziek van Nederlandse bodem, maar lekker eigenzinnig en met een aangenaam scherpe rand.

“ROK & LOL” werd afgetrapt door LIVE IT OUT, een viermansformatie uit Erp. In 2009 begonnen als coverbandje maar inmiddels uitgeroeid tot een volwassen band met een eigen smoelwerk. Soepele, melodieuze poprock met pakkende gitaarriffs en vette baslijnen. Bedenk daarbij de sfeer van The Artic Monkeys en The Wombats en je bent al een heel eind op weg. Binnenkort verschijnt het debuutalbum, maar eerst naar Boekel!

ALLERGIC TO HORSES is de volgende band die het podium van “ROK & LOL” betrad. Deze band uit Aalsmeer eo trad al op in Paradiso en was de grote revelatie tijdens de prestigieuze Noord Hollandse Popcompetitie Kunstbende. ALLERGIC TO HORSES is een nog piepjonge band waar enerzijds het talent en pretentie van afdruipt en anderzijds klinkt als een doorgewinterde rockformatie, inclusief scherpe hooks en stevige ritmes. Met een voorliefde voor Led Zeppelin weet je dan hoe de paarden gaan lopen.

ALLERGIC TO HORSES

THE DIRTY DENIMS uit Eindhoven is de upcoming star band binnen de Nederlandse popmuziek en gaat “ROK & LOL “ gegarandeerd in stijl afsluiten. Deze band is genoemd naar Dirty Denim, een song van The Donnas, een van de inspiratiebronnen van deze Happy Hardrockband. Hun muziek is verder overduidelijk geënt op invloeden van AC/DC, The Ramones en Blondie en bracht de band met een eigen interpretatie van het vuige en vettige genre op grote podia als Bospop en Lowlands.
Dit Brabants gezelschap gaat ook vanavond behoorlijk uit de voegen met up tempo, pompende gitaarlijnen, catchy refreinen en dat alles op tafel gesmeten in een duivels tempo.

“Watch Out Baby, Watch Out”


“ROK & LOL” in café Tielemans, Boekel
Zaterdag 29 september2012
CC Jerome and The Jetsetters, feat. Louis King (NED/AUS)

Dit trio uit Eindhoven met als frontman CCJerome aka Jeroen van Gasteren, speelt energieke rockabilly die hoorbaar geënt is op de idolen van de jaren ’50 en ’60. Maar CC Jerome mengt deze muziek met een duidelijke blues en soul saus waardoor de band een geheel eigen karakter heeft weten te ontwikkelen.

Louis King is de King Of Rockin Blues uit Australië die met zijn onnavolgbaar gitaarspel al vele prijzen in de wacht wist te slepen. Hij speelde samen met Buddy Guy, Screaming Jay Hawkins en Jimmy Vaughan en op alle grote podia in de VS en Europa. Vanavond is hij de gast bij CC Jerome’s Jetsetters en dus live on stage op ROUTE 605

Let’s Jive!!!!


Donderdag 19 juli in café Tielemans, BoekelThe Rumblejetts (USA) in café Tielemans

Met The Rumblejetts uit Kansas City haalt Route 605 weer eens echte rockabilly geschiedenis binnen. Al 13 jaar lang bespeelt dit trio de wereldpodia samen met  grootheden als Hank III, Billy Lee Riley en Lemmy. Ook brachten ze al twee cd’s uit op het legendarische Sun Records label.Jason ‘49’ Ford, ‘Diamond’ Jim Holopter en Jud Kite vormen samen een uiterst explosief combo dat het gaspedaal altijd diep ingedrukt houdt en hun rudimentaire rockabilly sound aardig weten te mengen met een toefje blues, country en western swing.

“Let’s Rumble!!!”

 

Zaterdag 2 juni in café Tielemans, Boekel
Aanvang 21.00 uur en de entree is gratis.Old Death Whisper (USA) in café Tielemans

Old Death Whisper is de naam van een kruidig drankje uit het midden van de 19e eeuw, gestookt door indianen met de belofte van onsterfelijkheid. In die sfeer maken de vijf mannen van Old Death Whisper uit Haily, Idaho hun gruizige muziek. In bloed gedrenkte country, in whisky belegen donkere folk en spookachtige americana. Old Death Whisper neemt je mee naar de stoffige woestijn van Texas om vervolgens via de modderige delta van Mississippi terecht te komen in het onvoorspelbare gebergte van de Appalachian Mountains.
De vijf hebben de geest van het Oude Westen nog in hun genen zitten en dat zorgde voor een onvervalst en rebels avondje raggen.

“Let’s go, Gunslingers!”Zaterdag 12 mei 2012 in café Tielemans te BoekelTheatrix Night 2012 in café Tielemans

Noteer alvast in je agenda zondag 29 april voor de Boekelse versie van Koninginnenacht. Met deze avond een optreden van de Maastrichtse formatie Jaimy & The Hurricane Allstars. Feestelijke R&R met een vette dot rockabilly brengen deze gasten met als meest bekende stars CC Jerome en Ronny Smith.

Ook op het podium "Rock n Roll Circus" uit Eindhoven met onder andere Björn van der Doelen. Met ervaren musici die hun sporen verdiend hebben in Nederland e.o. (ex-Spades, ex-Barbabob, Allez Soldaat, Def Americans, ex-Elconjo), blijven zij dicht bij het geluid van de beste Rockband in de geschiedenis; The Rolling Stones. Tijdens de show reist het publiek van de roerige jaren zestig vol van bloemenliefde naar de vuige jaren zeventig met sex drugs and Rock and Roll. Verwacht dus geen gepolijste toeters en bellen maar pure Stones-tunes uit het hart van deze liefhebbers;

It's only rock and roll but we like it!Zondag 29 april in café Tielemans in Boekel


Emmy Lou And The Rhythm Boys (ZWE) in café Tielemans

Kwamen vroeger de Vikingen vanuit Scandinavië Europa binnen; tegenwoordig wordt ROUTE 605 regelmatig genomen om van daaruit het Europese vasteland te verkennen. Emmy Lou And The Rhythm Boys is een nog piepjonge band uit de buurt van Gothenburg, Zweden. Deze vijfkoppige band onder leiding van Emma Bojort Gustafsson is als het ware naar de jaren ‘50 getransformeerd, want deze band speelt wilde en onstuimige rock en roll met de bijbehorende energie en dynamiek. Daar gaan de haren nog eens recht van overeind staan!

Zaterdag 7 april in café Tielemans in Boekel
Aanvang: 21.00 uur en de entrée is gratis
YouTube Filmpjes:
Say mama
Lawdy miss clawdy


The Moonlight Howlers (USA) in café Tielemans

Een aantal jaren geleden werd onder het genot van spare ribs en een goed glas bier deze nog jonge band ontdekt door Route 605 in het desolate stadje Williams in Arizona. Thea werd zowat van tafel geblazen, zo was ze geïmponeerd door de stevige old style rockabilly met een onvervalste countrysnik en stelde terstond een optreden van The Moonlight Howlers voor in haar eigen honky tonk. Nu is het zover: The Howlers komen naar Boekel!
The Moonlight Howlers is een echte familie band, want het trio bestaat uit broer en zus op respectievelijk staande bas en drumkit en een volle neef op een duivelse Gretsch gitaar. Hun debuut cd (Rocket To The Moon) werd lovend ontvangen in de VS en leverde al een optreden op tijdens het vermaarde Viva Las Vegas festival.

“Hail hail Rock And Roll!”


Zaterdag 10 maart in café Tielemans in Boekel


Hymn For Her (USA) in café Tielemans

Met Hymn For Her haalt Route 605 wellicht de meest spectaculaire act van 2012 binnen. Hymn For Her uit Philadelphia, Pennsylvania bestaat uit het echtpaar Lucy en Wayne die samen met hun kind en de onvermijdelijke hond in hun ’61 airstream de VS doorkruisen om bijbels te verkopen. Ondertussen maken ze muziek en blijkbaar zo goed dat de bekende producer Jim Diamond (The White Stripes) hen bijstond bij het maken van hun debuut “Lucy & Wayne And The American Stream”. Het repertoire bestaat uit een werkelijk verbluffende mix van hard stompin’ folk, cow gospel en gruizige blues & country. Met een keur aan instrumenten zoals een sigaardoos met drie snaren (!!!!), hi hat, bass drum en banjo brengen ze een overdonderend geluid te horen. 8 op de schaal van Richter!

“Y’all got it going on !”


Zaterdag 4 februari in café Tielemans in Boekel
Aanvang 21.00 uur en de entree is gratis.

James Intveld (USA) in café Tielemans
3 jaar geleden ontmoette Thea op een van haar reizen door de VS James Intveld in een kolkende Continental Club in Austin, Texas. Intveld bleek razend populair en zette een gelikte show neer met vette country en stevige rockabilly. Na de show maakte hij de belofte om eens in Thea’s honky tonk te spelen en warempel; James Intveld komt spelen op ROUTE 605!!

Met James Intveld haalt ROUTE 605 dus opnieuw een echte wereldster naar Boekel. Met wortels in het Limburgse groeide Intveld op in Compton, Californië waar hij eind jaren ’80 furore maakte in verschillende rockabilly formaties. In de jaren ’90 speelt Intveld in de band van country icoon Dwight Yoakam en is hij lead gitarist van The Blasters en werkt hij tevens intensief samen met Rosie Flores voor wie hij de hitsingle ‘Cryin’ Over You’ schrijft.
In ’96 debuteert hij solo met zijn gelijknamige plaat en scoort direct een enorm succes, want het album wordt uitgeroepen tot beste country album van het jaar. Naast muzikant is Intveld, beïnvloedt door vrienden als River Phoenix en Sean Penn, zeer actief zowel voor als achter de filmcamera en maakt hij al films met onder andere David Carradine en was hij te horen als voice over van Johnny Depp in de kaskraker Cry Baby.

In het begin van deze eeuw produceert Intveld nog enkele platen die zijn sterrenstatus in de VS alleen maar bevestigen en is hij te bewonderen als gastmuzikant bij talloze artiesten.

Deze “Golden Boy Of Country” is vanavond te bewonderen live on stage op ROUTE 605.


Zaterdag 28 januari in café Tielemans in Boekel
Aanvang 21.00 uur en de entree is 10 euro
UITVERKOCHT!!!!
Deze niet te missen avond werd ingekleurd door R&R Dj Harrie,
bekend van zijn Mystery Train radioprogramma.


The Ultra Kings (USA) in café Tielemans


Het jaar was nog maar net begonnen; was het alweer feest op ROUTE 605! Met die vanavond op de planken: The Ultra Kings. Dit trio uit Coopersburg, Pennsylvania is de ultieme band om het nieuwe ROUTE 605 jaar 2012 mee te openen, want deze muziek is in het Boekelse honky tonk wel erg geliefd. The Ultra Kings hebben onlangs hun alweer derde cd uitgebracht met een gloeiende brei van ronkende R&R, swingende Surf en stevige rockabilly. Met hun compassie voor de muziek van legendes als Ronnie Dawson, Billy Lee Riley en Eddie Cochran toeren ze al bijna een decennium door The States; nu is Europa aan de beurt.

“She Never Say's No"...


Donderdag 12 januari 2012 in café Tielemans, Boekel


Historische optredens in Caf é Tielemans

2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016THUIS | AGENDA | VROEGER | INFO | LINKS | CONTACT

© 2018  Tekst: Ferenc Koolen