Historische optredens in Café Tielemans 2011

2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016


The Ultra Kings (USA) in café Tielemans


Het jaar was nog maar net begonnen; was het alweer feest op ROUTE 605! Met die vanavond op de planken: The Ultra Kings. Dit trio uit Coopersburg, Pennsylvania is de ultieme band om het nieuwe ROUTE 605 jaar 2012 mee te openen, want deze muziek is in het Boekelse honky tonk wel erg geliefd. The Ultra Kings hebben onlangs hun alweer derde cd uitgebracht met een gloeiende brei van ronkende R&R, swingende Surf en stevige rockabilly. Met hun compassie voor de muziek van legendes als Ronnie Dawson, Billy Lee Riley en Eddie Cochran toeren ze al bijna een decennium door The States; nu is Europa aan de beurt.

“She Never Say's No"...


Donderdag 12 januari 2012 in café Tielemans, Boekel


The Unkool Hillbillies (ZWE) with special guest Karin Johansson

Alles aan de kant vanavond op ROUTE 605 want The Unkool Hillbillies met special guest Karin Johansson komen de boel onveilig maken. Deze uiterst dansbare muziek van het gezelschap uit Stockholm is het best te beschrijven als een explosieve samensmelting van oude Rock &Roll, Jive, rockabilly en swing. Met een supersnelle piano, dynamische bluesharp en de goddelijke vocalen van gastzangeres Karin Johansson wordt het publiek gegarandeerd omver geblazen.

“Let’s Jive On Saturday Night!”


Zaterdag 10 december 2011 in café Tielemans, Boekel

The Gin Palace Jesters (USA) in café Tielemans

Deze band uit Chicago, Illinois, grossiert in honky tonk covers, western swing hits en rockabilly songs uit het Gouden Tijdperk van de countrymuziek.
De tijd waarin Hank Williams nog een echte ‘King’ was en een Marlboro sigaret uitermate cool. Long Gone Music dus, maar dit vijftal weet een energieke draai te geven aan al verloren gewaande nummers en artiesten. Ook hebben ze een eigen repertoire vol met honky tonk weepers, donkere ballades en hartverscheurende drinkin’ songs. ROUTE 605 was erg blij met deze gasten op bezoek want met Dave Sisson op hollow body gitaar en Gabriel Stutz op pedal steel is een feestje nooit ver weg.
Donderdag 1 dec 2011 in café Tielemans te Boekel

The Haymarket Squares (USA) in café Tielemans


Gewapend met smaakvolle, harmonische vocalen, bluegrass intrumenten en een dosis gezonde spanning maakt dit trio uit Phoenix Arizona een helse variant van orginele bluegrass. Zelf noemen de heren het punk grass waarmee ze sinds hun oprichting in 2009 het hele westen van de USA in hun greep houden. Deze jonge honden worden vanavond los gelaten in de arena van ROUTE 605.

“Pump Up The Fiddle, Son!”


17 november 2011 in café Tielemans, Boekel


Stone River Boys (USA) in café Tielemans

Het optreden van 20 januari 2011 is menig rootsliefhebber in het geheugen gegrift; The Stone River Boys waren fenomenaal en zichtbaar zeer content in Thea’s honky tonk. Zo content dat ze staan te popelen om opnieuw het immer dampende podium van ROUTE 605 te bestijgen.

3 november jl. stond deze topformatie opnieuw in Boekel met hun gloedvolle en warme mix van blues, country, funk and a lot of soul. Inmiddels gerijpt op de Europese podia, bewierookt in de VS en gelauwerd door de vele fans gaat de innige samenwerking tussen Mike Barfield en Dave Gonzales alleen nog maar meer de diepte in.

Barfield’s stem lijkt geïnjecteerd met een perfecte afgemeten dosis soul en Gonzales’ gitaarspel behoort tot het allerbeste in het rockabilly genre. Tel daarbij op de superstrakke ritmesectie en het waanzinnig mooie lapsteelwerk en je komt uit op een wel hele mooie avond.

Deze niet te missen avond werd ingekleurd door R&R Dj Harrie, bekend van zijn Mystery Train radioprogramma.
“Dancing days are back again!!”

Donderdag 3 november 2011

Flat Foot (ZW) in café Tielemans


Dat Zweden op cultureel gebied meer in huis heeft dan Abba en Pippi Langkous bewijst dit oersterke viertal uit Stockholm. Hoog getemporiseerde Rock & Roll met een ongekende energie en een flinke scheut Billy en Surf. Muziek om bij wakker te blijven dus. Flat Foot bestaat sinds 2007 en onlangs kwam hun tweede cd uit. In Scandinavië is Flat Foot een naam van jewelste en ook toerden ze al rond met Little Steven.

Zowaar een CV om trots op te zijn.

Deze Zweedse verrassing op het podium van ROUTE 605!

“Kick Yöur Äss”


Donderdag 15 september in café Tielemans te BoekelThe Hillbilly Hellcats (USA) in café Tielemans

Route Rock is canceled, maar The Hillbilly Hellcats uit Lafayette, Colorado, kwamen toch even naar Boekel voor een concert bij Thea op zaterdag 30 juli.
Voor dit retestrakke rockabilly trio lijken de fifties nog altijd actueel. De Hellcats behoren in het genre tot de absolute top en met gitarist Chuck Hughes heeft de band een gitaarvirtuoos aan boord. Een eenvoudige drumkit en een straffe bas doen de rest.
Deze band past naadloos in het rijtje van The Stray Cats, Brian Setzer en Southern Culture on The Skids. Laat je verassen door deze ware Rock ’n Roll revelatie.

Zaterdag 30 juli 2011 in café Tielemans, Boekel

Aanvang 21.00 uur en entree is gratis.


Meer info: www.myspace.com/hillbillyhellcats

Jesse Dayton (USA) in café Tielemans

Op maandag 4 juli speelde country legende Jesse Dayton uit Austin, Texas op het podium van ROUTE 605!!. Na Dale Watson en Stone River Boys opnieuw dus een grote ster in de misschien wel kleinste, maar op zeker de gezelligste saloon van Nederland.
Dayton begon zijn carrière als rockabilly gitarist in obscure bands als The Road Kings en The Alamo Jets, maar brak internationaal door na zijn bijdrage aan het zoveelste meesterwerk van Waylon Jennings in een ultieme samenwerking met Johnny Cash op Right For The Time (1996).

Jesse Dayton
Maandag 4 juli in café Tielemans, Boekel


Meer info : www.jessedayton.com
www.myspace.com/jessedayton

Voodoo Swing(USA) in café Tielemans

Al jaren probeert Thea “the hottest rockabilly band from the southwest”
naar Route 605 te halen en uiteindelijk is dit gelukkt.
Voodoo Swing uit Phoenix, Arizona mixt duivelse billy met smeuïge blues en country waardoor een bijna ontvlambaar en dus hoogst explosief goedje ontstaat.

Voodo Swing hoort in de VS bij de grote jongens en dit bracht de band al tot grootste samenwerking met bands als The Paladins en The Reverend Horton Heat.
Afgelopen jaar kwam hun vierde studioalbum uit (Refried Voodoo Beans) wat in een smak de kaarten op tafel gooit. Gloedvolle killer rockabilly in de aller, allerhoogste versnelling.
“The desert in Arizona gets hot! Really hot! Smokin’ Hot!”

Donderdag 23 juni 2011 in café Tielemans, Boekel

Meer info: www.myspace.com/voodooswingin

Mad Dog and The Smokin' J's (USA) in café Tielemans

Deze band uit Denver, Colorado komt in mei naar de Lage Landen, speciaal om hun gloednieuwe cd “Live at Lead” te promoten. Onderweg kon een stop op de ROUTE 605 natuurlijk niet gemist worden.
Dit outlaw trio brengt een gruizige, maar heerlijk te verteren blend van jaren ’50 rockabilly, rock & roll en honky tonk. Een innige relatie tussen Elvis, J Cash en Eddie Cochran lijkt het gevolg, maar
Mad Dog weet een eigen sound te creëren met een shot of rock in de stijl van Lemmy!

Rip It Up, Baby!!!

Donderdag 12 mei 2011 jl. in café Tielemans, Boekel

Theatrix Night
Powered by Route 605,
in café Tielemans
Koninginnennacht 29 april 2011

Was vorig jaar de eerste editie van deze Boekelse interpretatie van de koninginnennacht meer dan geslaagd, een goede reden om dat in 2011 nog maar eens dunnetjes over te doen. Dit jaar speelde twee bands uit de USA op de welbekende planken van ROUTE 605 en met Thea in het stralende middelpunt van de feestelijkheden beloofde ook deze editie de perfecte opmaat te zijn voor het nationale feest van de volgende dag.

The Cadillac Bombers uit Tampa Bay Florida openen Theatrix Night met een feestelijke vrijage tussen Rockabilly en Western Swing met in de hoofdrol de zwoele vocalen van Kat Rooney ondersteund door de vintage gitaargeluiden van Teddy Boy Aston en een uitstekende vier persoons ritme sectie.

‘Get the party going good’ lijkt het motto van dit sextet dus
dat zit absoluut snor voor deze avond!

Theatrix Night wordt geheel in stijl afgesloten door een band uit Ypsilanti, Michigan, Black Jake & The Carnies. Dit zestal,met onder andere mandoline, viool en accordeon,zet in een handomdraai Route 605 om in een dampende feesttent. Ze zijn zelfbenoemd uitvinder van het begrip ‘crabgrass’ wat te vertalen is al een venijnig mengsel van traditionele bluegrass en jaren ’80 punk.

Don’t mess with the Queen!!!

Vrijdag 29 april 2011 in café Tielemans te Boekel

 

Meer info: www.blackjakeandthecarnies.com

The Cry Babies (Berlin, DE)

The Cry Babies hebben een frisse en sensationele sound, ondanks het feit dat hun muziek enerzijds stevig verankerd lijkt in de roots van country en R&R en anderzijds hard kickend met de goede oude punkrock. Als je houdt van een mooie, hip-shakin, gitaar spelende dame, klepperende upright bass acrobatiek en bloedlink gitaarwerk waarbij je niet stil kunt blijven staan, dan is dit de band voor jou!

Zaterdag 23 april in café Tielemans te Boekel

Meer info: www.myspace.com/crybabiesrockin

Bo Porter (USA) in café Tielemans

Hell Yeah!!!!!!!!!! Met Bo Porter haalde Route 605 opnieuw een rijzende ster naar het steeds populair wordende podium in Boekel. Porter is werkzaam en woonachtig in het mekka van de Amerikaanse honky tonk muziek Austin, Texas. Maar Porter is een van die zeldzame muzikanten die de kunst verstaat om een eigen saus te maken bij een al lang bekend recept. Hij is dan ook beïnvloedt door zowel Merle Haggard als Muddy  Waters, door Hank Williams en door John Lee Hooker. Kortom; Porter heeft een geheel eigen idioom ontwikkeld met een interessante mix van western swing, blues, honky tonk en rockabilly.

Donderdag 14 april 2011 jl in café Tielemans te Boekel

Meer info: www.myspace.com/boporter
www.boporter.com

The Blackberry Bushes (USA)

Dit soulvolle kwartet uit Olympia, Washington wordt geroemd om hun geheel eigen stijl met een zoete mix van oude Mississippi klanken en moderne westerse country en bluegrass. 2 dames en 2 heren verraste ons met muziek die je nog nooit gehoord hebt, maar altijd al hebt gekend. Live on stage bij Route 605 in Boekel! 

Donderdag 17 maart 2011 in café Tielemans, Boekel

The Henhouse Prowlers (USA) en Rockadile in café Tielemans

Tijdens carnavalsmaandag organiseerde ROUTE 605 een speciale avond voor al die mensen die het paard op de gang al lang beu zijn of zomaar willen genieten van uitstekende muziek.

Rockadile uit Utrecht zorgde voor een typische jaren ’50 sfeer met covers van Johnny Cash, Carl Perkins en natuurlijk Elvis.

Maandag 7 maart 2011 in café Tielemans, Boekel

Meer info: http://www.rockadile.nl

The Henhouse Prowlers uit Chicago, Illinois, maken voor de allereerste keer de overstap naar Europa om hun cd A Dark Rumor te promoten. En dit plaatje heeft in de ‘Windy City’ nogal voor beroering gezorgd, want de ene na de andere award werd gewonnen door dit energieke viertal. The Henhouse Prowlers brengen traditionele bluegrass in de stijl van Bill Monroe en Earl Srcruggs, dus inclusief hemelse harmonieën en retestrak uptempo fingerpickin’werk.

Mark Gamsjager and the Lustre Kings (USA) in café Tielemans

Dit combo uit Greenville, New York bracht onlangs zijn alweer vierde plaat (Way Out There) uit met een wervelende uptempo mix van  Doo Wop, Hillbilly Bop en Rockabilly. Makkelijk te begrijpen dus dat het podium van Route 605 op zijn grondvesten zal gaan trillen van pure opwinding. The Lustre Kings zijn ook alweer zo’n 5 jaar de begeleidingsband van niemand minder dan Wanda Jackson en ook speelde ze al op het vermaarde Viva Las Vegas festival.

HAIL,HAIL,ROCK & ROLL!!

ONCE A KING,ALWAYS A KING!!

Donderdag 10 februari in café Tielemans te Boekel

Aanvang 21.00 uur en de entree is gratis

www.lustrekings.com

Phil Friendly Trio (USA) in café Tielemans

Haal die petticoats maar gerust uit de mottenballen, want deze rockabilly/country zanger en gitarist uit Hollywood, California neemt je Way Back Tot The Fifties. In de VS is hij welhaast een cultheld en nam hij platen op met  onder andere Albert Lee en Grammy Award Winner Pete Anderson, hitproducer van mensen als Buck Owens en Dwight Yoakam.

Ook schrijft en produceert Friendly regelmatig filmmuziek, zoals voor de film Savin’Grace B. Jones met Tatum O’Neal en Piper Laurie in de hoofdrollen. Kortom een veelzijdig en bereisd figuur op het podium van Route 605 met geweldige, authentieke muziek in zijn bagage.

LET’S ROLL!!!!!!!

Zaterdag 5 februari in café Tielemans te Boekel

Aanvang 21.00 uur en de entree is gratis.

Meer info: www.myspace.com/philfriendlyThe Stone River Boys from Austin Texas

20 januari 2011 in Cafe Tielemans
met in de gelederen Dave Gonzales, frontman van The Paladins!!!

Opnieuw was er een band van wereldformaat op de planken van Route 605. Dave Gonzalez is al 30 jaar het gezicht en het geluid van The Paladins, maar tegenwoordig vooral frontman van The Stone River Boys uit Austin, Texas.

The Stone River Boys ontstond uit de band die Dave Gonzalez samenstelde om de promotie van de laatste cd van de Hacienda Brothers met wat optredens luister bij te zetten. Op die manier wilde de supergitarist zijn overleden maatje Chris Gaffney, met wie hij Hacienda Brothers had opgericht, herdenken.
Inmiddels zijn The Stone River Boys uitgegroeid tot een ware sensatie. Ze spelen een meer dan opwindende mix van country, soul, funk en blues wat te beluisteren valt op het weergaloze debuutalbum Love On The Dial welke eerder dit jaar verscheen en nu al een grote hit is in de VS. Ook zetten ze vrijwel wekelijks de legendarische rootstent The Continental Club in Austin in vuur en vlam.


Naast Gonzalez spelen zanger/gitarist Mike Barfield (The Hollisters) en Dave Biller op lapsteel een prominente rol in de typische Texas cowfunk sound van deze topformatie.

Het was Hartstikke UITVERKOCHT!!!

Izzy and the Kesstronics  (USA) in café Tielemans

Dit viertal uit New York brengt een merkwaardige maar heerlijk dansbare blend van klassieke rock&roll, jaren ’30 swing, surf en rockabilly. Frontman en gitarist Izzy Zaidman speelt al jaren gitaar bij de ‘King Of Swing’ Wayne Hancock, dus weet hoe de snaren beroerd moeten worden. Saxofonist Joe Wilson is een gerespecteerd jazz muzikant die een snuif koper toevoegt aan het puike geluid van The Kesstronics.

Poetsen die schoenen en Dance, Baby, Dance!!!!!

Donderdag 13 januari in café Tielemans te Boekel 
Historische optredens in Café Tielemans

2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016THUIS | AGENDA | VROEGER | INFO | LINKS | CONTACT

© 2018  Tekst: Ferenc Koolen