Historische optredens in Café Tielemans 2010

2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016

Def Americans in café Tielemans

7 jaar geleden alweer stierf country icoon Johnny Cash en vanavond gaan Def Americans nog maar eens fijntjes bewijzen dat de muziek van The Man In Black nog spring en springlevend is. Als meest geboekte en allerbeste Cash tribute band kunnen de Def Americans inmiddels terugblikken op vele shows in het clubcircuit door heel het land. Ook festivals als Paaspop, Nirwana Tuinfeesten en Huntenpop hebben de band inmiddels op de planken gehad. Onlangs nog werd een uitverkochte Effenaar geheel op zijn kop gezet tijdens de Johnny Cash Memorial Show.

Enige jaren geleden stonden de Def Americans al eens op beruchte planken in Boekel,
nu opnieuw een succes op de ROUTE 605!!!

“Don’t Take Your Guns to Town, Son”

Zondag 19 december in café Tielemans, Boekel

>>>>>>> UITVERKOCHT <<<<<<<

Meer info:

Adam Lee & the Dead Horse Sound Company(USA)

Donderdag 16 december in café Tielemans in Boekel

Sinds het debuutalbum van Adam Lee & The Dead Horse Sound Company in 2008 (Ghostly Fires) heeft het leven van dit trio uit Kansas City, Missouri een totaal andere wending genomen. Inmiddels heeft Adam Lee de hele VS doorkruist en is Europa aan de beurt. Route 605 is dan een logische stop. De band heeft een geheel eigen interpretatie van het begrip roots ontwikkeld en maakt een fabelachtige mix van traditionele honky tonk, moderne americana en old skool bluegrass. Liefhebbers van de muziek van Steve Earl en Willie Nelson zullen de muziek van deze gasten zeker weten te waarderen.

So get your boots and grab a beer!!!

Meer info: http://www.myspace.com/adamleeaz      The Jolenes (UK) in café Tielemans

Ditmaal speelde een band uit Londen op het podium van Route 605. Vier uiterst bevallige chicas openen hun korte tournee door de lage landen met een energiek optreden vol met prewar bluegrass en acapella cowpunk.

Gewapend met basale snaarinstrumenten zoals bas, banjo en fiddle en gezegend met goddelijke vocalen zullen deze dames het publiek gegarandeerd van zijn sokken gaan blazen.

Donderdag 18 november 2010 in café Tielemans, Boekel
Deadman Flats (USA) in café Tielemans

Deze vierkoppige band uit Lawrence, Kansas grijpt je bij kladden met teksten over snelle trucks, wilde vrouwen, LSD en andere ontuchtige onderwerpen. Met dwarse en rauwe bluegrass neemt Deadman Flats het publiek mee op een adembenemende trip door het midwesten van The States en maken ze het deelgenoot van hun bizarre avonturen. Geïnspireerd door onder andere The Butthole Surfers, Hank III en de obscure Amerikaanse schrijver Kurt Vonnegut geven de heren op het podium van Route 605 gegarandeerd gas in de allerhoogste versnelling.

Donderdag 11 november 2010 in cafe Tielemans, Boekel

Meer info :http://www.myspace.com/deadmanflats

http://deadmanflats.com/


Johnny Falstaff (USA) in café Tielemans

‘The man from Houston” bezorgde Boekel kippenvel tijdens Chicken Shit Sunday in 2009 met een daverend optreden op Route 605. Zijn handelsmerk is het losse, maar vlijmscherpe Texas twang gitaarwerk gecombineerd met een warme soulstem en  een oprechte country snik. In 2010 heeft hij in Texas een dijk van een hit met zijn nummer ‘Shine’ en werd hij in de VS afgelopen jaren verschillende malen genomineerd voor diverse awards. Falstaff bracht met zijn trio een meer dan aangenaam samengaan van honky tonk en volvette up tempo rockabilly. Met zijn coole Stetson en zijn kekke pak weet hij daarnaast zijn imago als
absolute ladykiller in ere te houden.
Watch That Guy!!!

Donderdag 28 oktober in café Tielemans, Boekel

Meer info: http://www.myspace.com/johnnyfalstaff


The Hillbilly Hellcats (USA) in café Tielemans

Met The Hillbilly Hellcats haalde Route 605 zomaar een topband binnen! In de VS geldt de band inmiddels als de natuurlijke erfgenaam van helden als The Straycats en Reverend Horton Heat en wordt het strakke gitaarspel van Chuck Hughes op zijn Gretsch alom geprezen.

Het trio uit Lafayette, Colorado brengt authentieke rock and psychobilly en weet daarnaast een energieke liveshow neer te zetten.

You MISSED IT!!!! 14 oktober in café Tielemans j.l.
Meer info: http://www.myspace.com/hillbillyhellcats

Cletus Got Shot (USA) in café Tielemans 2010

Vorig jaar debuteerde deze nog jonge en frisse band uit Fayetteville, Arkansas met een titelloos album wat in de Amerikaanse pers uitstekend werd ontvangen. Nu, tijdens hun eerste tournee door Europa, kan de afslag naar Route 605 niet gemist worden.

Cletus Got Shot is een viermansformatie met staande bas, viool en banjo. De traditie van de klassieke bluegrass lijkt aannemelijk, maar vergis je niet; Cletus Got Shot speelt naast bluegrass een frivole, heerlijke mengelmoes van pop, country, swing en jazz. Veel eigen werk en covers van Gram Parsons tot Will Smith. Vreemd? Een beetje wel, maar Route 605 stelde zijn deuren met liefde open voor deze rare snuiters.

Donderdag 23 sept in café Tielemans te Boekel


Meer info: http://www.myspace.com/cletusgotshot

BeachParty 22 augustus 2010

Zin in een leuk feest om je vakantie mee af te sluiten of om deze juist op prima wijze in te luiden??? Of zomaar zin om uit je dak te gaan? Ook goed, ook dan ben je welkom op de eerste Beachparty van café Tielemans in Boekel.

Beachparty 2010 trapte af met de Eindhovense Jamaican Jukebox. Een uniek soundsystem met ultieme chillgarantie en dat je mee zal nemen naar de stranden van de Caribbean. Van old skool reggae tot onvervalste dub en Dance Hall.  Na deze spetterende openingsact speelde The_Vibrotones.

Donderdag 26 augustus in Cafe Tielemans

The Saddle Tramps (USA)

Vorig jaar al speelde deze ultieme feestpartij op het Route 605 podium en met zoveel succes dat een terugkeer naar de Boekelse saloon onvermijdbaar bleek. Inmiddels een album rijker, en vele , vele optredens verder is deze band onder bezielende leiding van Reverend Scotty Roller en badgirl  Suzy Switchblade trouw gebleven aan hun unieke sound. Goudeerlijke country swing met een tikkeltje surf en een dikke laag dampende Nevada style rock&roll typeert de muziek van dit energieke en vooral luchtige vijftal.

Hi There SurfBoys & Girls,

Zijn de kruitdampen na het bezoek van The Runaway Brides net opgetrokken, kwam op 17 juni de volgende waanzinnige band Route 605 bezoeken!!! Awsome!

Quarter Mile Combo (USA) in cafe Tielemans

 In april stonden ze nog op het prestigieuze Viva Las Vegas festival, maar eenmaal aanbeland op Route 605 is een optreden in café Tielemans ook voor Quarter Mile Combo onvermijdbaar. Dit kwartet uit San Francisco, California brengt onvervalste, zwoele en authentieke jaren ‘50 rockabilly naar Boekel met staande bas, gitaar, een simpele drumkit en een ijzersterke zangeres die het begrip ‘mean’ in haar eentje een nieuwe dimensie weet te geven. Haar stem lijkt gehouwen uit ijskoude steen, gedipt in een heerlijke chocosaus. Quarter Mile Combo scoorde louter goede recensies in de VS met hun debuutplaat Motels, Gas  & Beer waarop een uitstekende afspiegeling staat van hun in surf gedrenkte Billy muziek.

. . . . . .

Donderdag 17 juni, aanvang: 21.00 uur en de entree is gratis.

Check My Space> http://www.myspace.com/quartermilecombo

The Runaway Brides

Donderdag 20 Mei 2010

Ze hebben schattige namen als April, Trinity, Laura en Iris, maar vergis je niet, deze dames geven ’m van jetje! Niet zeuren of zeiken, maar gas erop met dit enerverende viertal dat hun thuishonk heeft in Berlijn en waarvan de leden afkomstig zijn uit de VS en Nederland. Acapella zang, gecombineerd met old school country, punkrock en rockabilly is het hoofdingrediënt van de muziek van The Runaway Brides! Liedjes over teveel whisky, wijn en verkeerd afgelopen liefdes zitten in het bloed geklonterd van deze pure roots-chicks. wat weer eens iets heel bijzonders was op het podium van Route 605.

Theatrix Night in café Tielemans te Boekel.

Koninginnedag 2010 werd lekker ingezet met
drie uitstekende bands van de eerste THEATRIX NIGHT

Om 21 uur treden The ZEES op uit Deurne die met hun muziek een stap terug in de tijd zetten met jaren ’70 rock en blues. Eigen werk met een vette knipoog naar The Red Devils, The Cramps en Howlin’Wolf. Dampende en sappige moerasblues uit de Peel vormt de perfecte opmaat voor The Catsmokes (Bel). Vorig jaar waren ze al te bewonderen op het Beachrockfestival bij Thea en dat bleek een gouden greep. Poetsen die laarzen en zadel de knollen; er tegen aan met die rock&roll style muziek van deze sympathieke Belgen! Theatrix Night 2010 wordt koninklijk afgesloten met niemand minder dan The Queen of American Roots; Ruby Dee and the Snakehandlers (USA) uit Austin, Texas. Zij en haar band brengen een strakke show, een voortreffelijke set gevuld met Bakersfield twang, een oprechte country snik en tijdloze rockabilly met een vage weemoed naar Patsy Cline en Wanda Jackson. Er zijn minder leuke manieren om de Koninginnenacht mee te beginnen!!!

Koninginnen Nacht 29 april 2010

Moonlight Trio in café Tielemans

Route 605 haalde met Moonlight Trio zomaar de sfeer binnen van het dampende en zinderende East LA. Deze Chicanos spelen rootsmuziek in de allerbeste traditie van Los Lobos en The Blazers met hun energieke mix van jaren ’50 rockabilly en traditionele Mexicaanse muziek. Kortom; dit trio heeft alle ingrediënten in huis voor een avondje knallen op Route 605.
.Donderdag 1 april 2010

J.B. Beverley & the Wayward Drifters

Dit trio uit Lakeside, Viginia heeft Route 605 verblijdt met een degelijke partij authentieke country uit lang vervlogen tijden. Wars van alle commercie gaan deze heren sinds ’98 vrolijk hun eigen weg en trekken zich in het geheel niets aan van hippe trends of gelikte producties. Gitaar, banjo en een stand up bas zijn de instrumenten waarmee hun real deal country het gezicht krijgt dat het verdient. Het gezicht van het Oude Westen; getergd door trieste tijden maar evengoed met een glimlach door alle doldrieste avonturen. In de VS speelden ze al met Dale Watson en Wayne Hancock en is niemand minder dan Steve Earl hun allergrootste fan.
Watch And Hear America Roll By!!!
Donderdag 18 maart 2010


Check My Space> http://www.myspace.com/waywarddrifters

 Casablanca Carambol Company in cafe Tielemans

Casablanca Carambol Company (CCC) uit Lier is zo’n band die maar geen afscheid kan nemen van de jaren ’50, de hoogtijdagen van de R&R. CCC speelde in de traditie van de allergrootsten maar met de swing van Elvis en het gemoed van Johnny Cash.

Donderdag 14 januari 2010

Voor meer info>  http://www.myspace.com/cccrockabilly

 

THUIS | AGENDA | VROEGER | INFO | LINKS | CONTACT

© 2018  Tekst: Ferenc Koolen