Historische optredens in Café Tielemans 2009

2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016

BIG JUGS

Big Jugs (USA) in café Tielemans

Deze band uit Santa Barbara, California heeft een geheel eigen stijl ontwikkelt die ze zelf Bargrass noemen. Eenvoudige, basale bluegrass die de bandleden ook nog kunnen spelen als koning alcohol de regie allang heeft overgenomen. YippieYaHeeeeeeeeee!!!! Dan zijn ze bij Route 605 precies op het goede adres beland. Gewapend met zingende zaag, standup bas, wasbord, mandoline en banjo gaan deze grof gebekte heren gegarandeerd een feestje maken in café Tielemans.

Op donderdag 10 december aanvang 21.00 uur en de entree is gratis

Check My Space> http://www.myspace.com/bigjugsmusic

Donderdag 10 december aanvang 21.00 uur

Defibulators

The Defibulators (USA) in cafe Tielemans

Dit gezelschap uit Brooklyn, New York heeft het podium van Route 605 verrast met een ongelooflijke creatieve mix van bluegrass, rockabilly, dixieland jazz, honky tonk, punk en moderne pop invloeden. Een beetje alsof June Carter zingt  bij The Ramones of Emmylou Harris speelt met The Blues Brothers. Alles kan bij Route 605, dus ook The Defibulators waren met hun in roots gedrenkte muziek van harte welkom in Boekel.  Onlangs debuteerde deze zevenkoppige band met een in de VS uitstekend ontvangen album Corn Money waarvan de band op deze avond veel van zal laten horen.

Donderdag 19 november, j.l. gratis.

Webpage> www.thedefibulators.com

Johnny Falstaff

Route 605 zettte de poorten wijd open voor deze upcoming star of country, helmaal afkomstig uit Houston, Texas. Falstaff en zijn trio maken een indrukwekkende brug tussen traditionele honky tonk en meer moderne rootsmuziek. Zo indrukwekkend dat in de VS ook de grote platenmaatschappijen en radiostations eindelijk wakker lijken te worden.

Cafe Tielemans op zondag 18 oktober 2009 jl.


Check My Space>  www.myspace.com/johnnyfalstaffThe Saddle Tramps

Afkomstig uit die droge, dorre en vooral zinderend hete woestijn in Nevada, USA, maken The Saddle Tramps door hitte en gekte gedreven rockabilly vermengd met een stevige country sound. Route 605 kan dus niet gemist worden tijdens hun eerste Europese tournee.

Deze compleet geschifte band inclusief Go-Go danseres en Gun Slinger Lady Suzy Switchblade zorgde voor een warme avond met puike muziek. Maar vergis je niet; deze band maakt naast die typische humor uit Nevada serieuze muziek die je zal doen denken aan Country Dick Montana, The Beatfarmers en niet te vergeten Southern Culture On The Skids.

Check My Space> www.myspace.com/thesaddletramps


Donderdag 8 oktober in café Tielemans te Boekel, jlLiquorbox (Canada) in café Tielemans

Dit rumoerige gezelschap uit Kingston, Ontario, Canada geneesde Route 605 definitief van een veel te lange zomerdut. Ingrediënten ditmaal waren een traditionele hang naar country en een hedendaagse combinatie van rebelse cowpunkschema’s. Het was een warm avondje met bloed, zweet en tranen. Howdy!!

Check My Space> www.myspace.com/liquorboxcountry

Donderdag 17 september in café Tielemans te Boekel, 2009


Derde editie Beachrock bij café Tielemans
Op zondag 6 september 2009 vond de derde editie plaats van het jaarlijkse strandfestival Beachrock achter café Tielemans. Om 15.30 uur werd er geopend door Multipulse Pilots met vette covers van onze Wilco en z'n mate. Met moddervette stonerrock werd het publiek wakker geschud worden, door de regionale helden van The 1.90’s, uit een aangenaam zondagmiddagslaapje om vervolgens de toon te zetten voor het verdere verloop van deze mooie dag. The Responders is een nog prille formatie met zangeres Lola (voorheen Def Americans)
als spil in een machtige mix van soul, blues en rock & roll. “Gas erop” lijkt de oerkreet van deze veelbelovende band en dan is Beachrock natuurlijk het ultieme podium. Steve Hooker (UK) komt met zijn trio naar Boekel en deze veteraan uit de Engelse punk scene vierde enkele jaren geleden zijn comeback met een fabelachtig album. (Stagger Lee Is Back) waarop punkinvloeden zijn te horen op rockabilly shuffles, soulslijpers en bluestrekkers. Hij deelde het podium met legendes als Chuck Berry en Dr. Feelgood en speelde bij Morrissey en Demented Are Go, dus deze man weet absoluut van wanten. Daarna is was het de beurt aan het Belgische viertal The Catsmokes. Deze viermansformatie katapulteert je met een fikse smak zo terug het Memphis in van de jaren ’50. Smeulende rockabilly,vurige rock&roll en een dampende portie american roots is wat The Catsmokes op het menu hebben staan.

Beachrock 2009 werd afgesloten door IMITALLICA. Sedert het najaar van 2003 trakteert Imitallica het publiek op een selectie van nummers uit het omvangrijke repertoire van de legendarische Amerikaanse Metalband Metallica. Een gedreven podium optreden met klassiekers van de zware jongens is gegarandeerd.

Dale Watson & His Lone Stars in cafe Tielemans.

Donderdag 2 juli 2009 jl., in café Tielemans te Boekel

Als superverrassing bracht Route 605 een ware country legende op de bühne.
Dale Watson & His Lone Stars!
Voor meer info klik hier!


Check the Dale Watson site> www.dalewatson.com

Check My Space> www.myspace.com/dalewatson

Holy Moly in café Tielemans te Boekel

Donderdag 18 juni 2009 in café Tielemans te Boekel.
Holy Moly uit Fort Worth, Texas komt Boekel opschrikken met politiek incorrecte teksten en al even fraaie up tempo texaanse billy en smerige honky tonk. Tel daar bij op een forse scheut cowpunk en ‘kick ass’ rock ’n roll en je beseft dat het dak er zo maar eens af kan gaan. Niet zo vreemd met onmiskenbare inspiratiebronnen als Hank III, Social Distortion en The Ramones. Lett’s Roll!!


Check My Space> www.myspace.com/cowpunkholymoly


Ruby Dee And The Snakehandlers in café Tielemans

Donderdag 14 mei 2009 jl. in café Tielemans te Boekel,


Ruby Dee And The Snakehandlers in café Tielemans

Oorspronkelijk afkomstig uit Seattle is deze formatie enkele jaren geleden neergestreken in het hart van de Amerikaanse roots muziek, Austin, Texas. Op weg over de Route 605 maakt de flamboyante ex-trucker Ruby Dee met haar band natuurlijk een stop bij café Tielemans. Het belooft een heet avondje te worden, want de muziek van Ruby Dee And The Snakehandlers is een pittige kruisbestuiving tussen Memphis rockabilly, Western Swing en rock’n roll uit de oude doos. Alsof The Stray Cats al jaren samen spelen met Patsy Cline !!

Check My Space> www.myspace.com/rubydeeandthesnakehandlers

Webpage> www.rubydeemusic.com


THUIS | AGENDA | VROEGER | INFO | LINKS | CONTACT

© 2018  Tekst: Ferenc Koolen